Publicatie FTO-Online: Pijn bij kanker

Publicatie FTO-Online: Pijn bij kanker, door

We hebben weer een publicatie online gezet op FTO-online: Pijn bij kanker. Pijn bij kanker wordt regelmatig ondergediagnostiseerd en onderbehandeld. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Pijn bij kanker is echter vaak goed te behandelen en dit artikel biedt dan ook handvatten en tools om informatie en helderheid te verschaffen over de behandeling van pijn bij kanker.

Uitgelicht: insulinetherapie bij patiënten met diabetes type 2

Uitgelicht: insulinetherapie bij patiënten met diabetes type 2, door

De inhoud van dit artikel op FTO-Online is gericht op insulinetherapie bij patiënten met diabetes mellitus type 2 (DM2) in de praktijk van de eerste lijn. Vroeger was insulinetherapie vooral het domein van de internist, maar tegenwoordig is de expertise op dit gebied sterk toegenomen in de eerste lijn, zodat de huisarts vaak de hoofdbehandelaar is.

Publicatie live over behandeling van RR-MS

Publicatie live over behandeling van RR-MS, door

De laatste jaren maakt de behandeling van relapsing remitting multiple sclerose (RR-MS) een enorme ontwikkeling door. In dit artikel op Farmacotherapie-Online gaan de auteurs in op de diverse behandelopties die er nu bestaan voor bij RR-MS.

Publicatie FTO-Online: Behandeling van migraine

Publicatie FTO-Online: Behandeling van migraine, door

Migraine is een veel voorkomende aandoening die kan leiden tot forse beperkingen in het dagelijks leven. Deze publicatie op FTO-Online gaat onder andere in op het belang van het onderscheiden van migraine van andere vormen van hoofdpijn. Daarnaast worden de verschillende medicamenteuze behandelmogelijkheden besproken.

Follow us