Promovendi kunnen YourThesis nu ook op Android gebruiken

Promovendi kunnen YourThesis nu ook op Android gebruiken, door

De app YourThesis is vanaf vandaag ook beschikbaar voor Android. Met de app kunnen medische promovendi hun proefschrift digitaal uitbrengen en worden alle gedigitaliseerde proefschriften verzameld en overzichtelijk aangeboden. Begin 2013 lanceerde medische uitgeverij Medix Publishers YourThesis al voor iOS-gebruikers en nu kunnen alle promovendi de app downloaden! YourThesis is gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple Store.

Met YourThesis kunnen promovendi hun proefschrift in digitale vorm aanbieden, zonder dat ze met hoge drukkosten te maken krijgen. Dit bespaart promovendi een hoop geld, terwijl het proefschrift wel door iedereen kan worden gelezen. Daarnaast is het mogelijk om in het digitale proefschrift interactieve elementen toe te voegen aan grafieken, tabellen en andere afbeeldingen, zodat deze een extra dimensie krijgen. De aankondiging van het proefschrift kan eenvoudig worden gedeeld via Twitter en Facebook.

Digibieb

Medix biedt YourThesis op drie verschillende manieren aan. Zo kan er alleen een digitale versie worden gemaakt van het proefschrift of is het mogelijk je proefschrift ‘ouderwets’ te laten drukken voor de universiteit en naasten. Daarnaast kan er een combinatie van bovenstaande opties worden gemaakt, dus een digitale en een gedrukte versie. Uiteraard verzorgt YourThesis ook de lay-out. De app is vormgegeven als een digitale bibliotheek met daarin kasten gesorteerd op specialisme. Een proefschrift over orthopedie zal bijvoorbeeld geplaatst worden in de kast voor orthopedie. Op die manier ontstaat er een kennisbank van Nederlandse proefschriften.

One-stop-shop

Uiteindelijk wil Medix ook gaan bemiddelen tussen de promovendus en de farmaceutische industrie. “Op dit moment schrijven promovendi brieven naar farmaceutische bedrijven om sponsoring te krijgen voor hun proefschrift. Een deel van de kosten wordt dan betaald door deze bedrijven,” zegt Koenraads. “Wij willen we een ‘one-stop-shop’ worden. Wij kennen de farmaceuten én de promovendi en kunnen hen dus aan elkaar koppelen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alles gedrukt en/of gedigitaliseerd wordt. Verder bieden wij de promovendi gratis een podium in MedZine, een gepersonaliseerd real-time tijdschrift voor de tablet en smartphone, om hun proefschrift te promoten.”

Uitbreiden

YourThesis is vooralsnog alleen beschikbaar voor medische promovendi, maar de bedoeling is dat de website en app in een later stadium ook voor andere vakgebieden beschikbaar worden. Kijk voor meer informatie op www.yourthesis.nl.

Commenting, powered by Disqus

« Terug naar het overzicht

Meer zoals dit artikel

Follow us