Medix brengt nieuwe expert review uit over multiple sclerose

Medix brengt nieuwe expert review uit over multiple sclerose, door Michiel Hordijk

Medix heeft een nieuwe expert review aan haar portfolio toegevoegd: 'Monitoring of disease-modifying treatments in multiple sclerosis'. De review gaat over het monitoren van ziektemodificerende behandelingen (DMT's) bij multipele sclerose (MS) en kwam tot stand via een samenwerking met Teva Pharma Belgium en dr. Andreas Lysandropoulos, neuroloog en MS-deskundige.

In de review legt dr. Lysandropoulos uit welke factoren hij in overweging neemt wanneer hij een keuze maakt om een bepaalde behandeling voor een MS-patiënt voor te schrijven. De keuze voor de juiste behandeling kan een uitdaging zijn omdat er steeds meer DMT's beschikbaar zijn voor de behandeling van relapsing-remitting multiple sclerose (RR-MS). Ook vereisen veel van deze DMT's een nauwgezette monitoring van mogelijke risico's. De review bevat bovendien criteria die worden gebruikt voor de kosten-baten analyse bij elke individuele MS-patiënt en een overzicht van alle op dit moment beschikbare eerste- en tweedelijnsbehandelingen voor MS en de bijbehorende risicomonitoring.

Medix is zeer verheugd dat het na eerdere expert reviews over zwangerschap en therapietrouw bij MS nu een derde review kan presenteren binnen dit belangrijke medische veld. Het is wederom een fraaie uitgave geworden! Wilt u zelf ook aandacht vragen voor een onderwerp aan de hand van een expert review? Onze redacteuren en vormgevers gaan graag voor u aan de slag. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Commenting, powered by Disqus

« Terug naar het overzicht

Follow us