Medix actief tijdens de week van (e)Health

Medix actief tijdens de week van (e)Health, door Rob Koenraads

Tijdens eHealth Week 2016 stond iedereen op scherp, zowel minister Schippers en het ministerie van VWS als start-ups, medisch journalisten en investeerders. Zo was ook Medix Publishers actief op diverse fronten. Lees hieronder de initiatieven waar Medix aan deelnam tijdens de week van (e)Health!

Startup2scaleup

Op dinsdag 7 juni waren we aanwezig bij Startup2scale-up in het Marine Establishment Amsterdam. Het event, georganiseerd in samenwerking met het ministerie van VWS, was de aftrap van eHealth Week. Deze dag was speciaal georganiseerd om het opschalen van digital health startups te verwezenlijken en hen een boost te geven.


Minister Edith Schippers trapte de dag af met de mededeling de komende vier jaar twintig miljoen euro uit te trekken voor stimulering van eHealth. Het ‘FastTrack eHealth-intitiatief’ gaat uit van publiek-private samenwerking. Daarnaast pleitte de minister voor een zorg waarin de patiënt centraal staat en waarbij meer verbinding is tussen arts en patiënt. "Healthcare heeft innovaties nodig om mensen te verbinden, eHealth kan hierbij de oplossing leveren” aldus de minister.


De rest van de dag was gevuld met lezingen van patiënten, professionals die bootcamps gaven om investeerders aan te trekken en de mogelijkheid om meet-ups in te plannen met potentiële business partners. Hacking Health-finalisten en Susainable Healthcare Challenge-finalisten presenteerden hun innovatieve ideeën. Philips presenteerde een health challenge en Rabobank stelde de investeringsmogelijkheden voor. En last but not least kwam Prins Constantijn van Oranje op het podium voor een live discussie met secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS. “Hoe je een verandering in de gezondheidszorg teweeg brengt? Probeer te luisteren", is de tip die we ter harte moeten nemen volgens de Prins.


eHealth Week 2016

Op woensdag 8 en 9 juni was Medix aanwezig op de eHealth Week 2016, in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Het event wordt gezien als het belangrijkste eHealth-evenement van Europa. Meer dan 2000 internationale eHealth experts kwamen bijeen om kennis over digitalisering van de gezondheidszorg te delen. Het hoogtepunt voor Medix was een persoonlijk gesprek met minister Edith Schippers voor MedZine News, de medische nieuwsapp voor zorgprofessionals. Het interview is terug te vinden in de app, de webversie en op medzineapp.com.


Bessensap  

Om de zorgagenda af te maken was de medische redactie op vrijdag 10 juni aanwezig op Bessensap, het evenement dat journalisten, wetenschappers en voorlichters bij elkaar brengt. Tijdens verschillende programmaonderdelen kwamen recente ontwikkelingen in zowel de wetenschap als de wetenschapscommunicatie aan de orde. Deze input is voornamelijk belangrijk voor de medische content die dagelijks wordt geschreven voor bijvoorbeeld expert reviews, websites en interviewuitgaven. Maar ook voor onze eigen nieuwsapp MedZine News is het van belang om altijd up-to-date zijn.


Zuidas Run

Op zondag 12 juni finishte Medix letterlijk de eHealth Week met de Zuidas Run. Namens MedZine News renden we voor de Charity Making More Health samen met Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals en Ashoka. Het initiatief Making More Health combineert sociale en zakelijke waarden om nieuwe en betere inzichten te identificeren voor de verbetering van de gezondheid, wereldwijd. Voor individuen, gezinnen en gemeenschappen.


Aan de Zuidas Run deden meer dan 5000 mensen mee, waaronder 233 ingeschreven bedrijven. In mooie oranje shirtjes met het MedZine News-logo op de arm is de 6,8 kilometer gehaald. Als klapper op de vuurpijl gaan de opbrengsten van de inschrijvingen van de Zuidas Run naar het VUmc voor onderzoek naar kinderkanker. De donatie van €12.703,- is een feit!


Fotograaf Prins Constantijn van Oranje met secretaris-generaal Erik Gerritsen: Maaike van der Staal
Fotograaf Minister Edith Schippers: Ard Jongsma
Fotograaf Zuidas Run: Anne Tulleners

Commenting, powered by Disqus

« Terug naar het overzicht

Follow us