Medix aanwezig bij NRCLive Zorgtech

Medix aanwezig bij NRCLive Zorgtech, door

Het enthousiasme over talloze tot de verbeelding sprekende zorginnovaties spat er vanaf tijdens het uitverkochte, eendaagse NRCLive congres over zorgtechnologie. Het NRCLive congres was op 15 september in het Felix Meritis te Amsterdam, aan de overzijde van Medix.

Alles wat gedigitaliseerd kán worden, gaat ook gedigitaliseerd worden.’, zegt spreker Erik van der Zeijden, CEO van SYNAPPZ. De nieuwste trends op het gebied van zorgtechnologie werden besproken door Maarten den Braber van SingularityU. Onder andere 3-D geprinte ‘meegroeiende’ armprothesen voor kinderen, virtual en augmented reality die chirurgen beter laten opereren en kunstmatige intelligentie die dokters adviseert over de nieuwste en beste behandelstrategie en over niet al te lange tijd kost het in kaart brengen van een compleet DNA-profiel nog maar een paar euro.

Vanzelfsprekend blijven onderwerpen als Big Data, privacy, overmedicalisering, patiënt-betrokkenheid en natuurlijk financiering niet onbesproken. Maar één ding is zeker, zo klinkt de algemene conclusie: de digitale revolutie is in gang gezet en binnen de komende tien jaar zal de zorg er compleet anders uit zien. 

Lees nu in MedZine News het gehele verslag over NRCLive Zorgtech!

Commenting, powered by Disqus

« Terug naar het overzicht

Follow us