5 Tips voor meer traffic door content marketing

5 Tips voor meer traffic door content marketing, door

U wilt graag conversie.. maar zonder bezoekers komt u er niet! Content is tegenwoordig dé manier om uw expertise te tonen. Artikelen blijven waar een advertentie uit beeld verdwijnt. Wij zetten voor u 5 tips op een rij om meer traffic te genereren. 

Tip 1: Zorg voor een goede titel

Het blijkt dat artsen en patiënten voornamelijk een google-search doen naar een bepaald probleem of oplossing. Gebruik deze zoekopdrachten als inspiratie voor uw titel. Op die manier schrijft u gelijk getarget, mooi meegenomen.


Tip 2: Target uw content

Wie is uw doelgroep? En waar wil uw doelgroep over lezen? Wanneer u weet welke zoektermen uw bezoekers gebruiken, kunt u op basis daarvan achterhalen met welke bedoeling zij uw website bezoeken. Geef antwoord op de vragen die bij artsen of patiënten spelen. Door hier op aan te sluiten verbindt u de doelgroep aan uw merk.


Tip 3: Ga de diepte in

Lange artikelen geven de ruimte om de diepte in te gaan en daar word je voor beloond! Lange artikelen scoren namelijk beter in google: ze komen hoger in de zoekresultaten. Er zijn zelfs aanwijzingen dat langere artikelen leiden tot meer conversie.

Bang dat patiënten afhaken bij het zien van een lang artikel? Start uw artikel dan met een introductie die het artikel samenvat. Bezoekers met weinig tijd lezen dan in ieder geval de boodschap van het artikel en besluiten misschien alsnog het gehele artikel te lezen.

Tip 4: Ga voor kwaliteit

Focus dus niet op kwantiteit. Het ontwikkelen van kwalitatief goede content kost u meer tijd maar dit zal uiteindelijk lonen. Goede content wordt online gedeeld en genereert zo meer aandacht. Daarnaast indexeren zoekmachines dit soort content beter.


Tip 5: Plaats regelmatig nieuwe content

Als u wilt dat artsen of patiënten uw website bezoeken dan moet u iets interessants te bieden hebben. Een artikel dat ze al vaker gezien hebben doet hen niet terugkeren naar uw site. Update uw website dus regelmatig.

Geen tijd om goede content te schrijven, of de expertise niet in huis? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Commenting, powered by Disqus

« Terug naar het overzicht

Follow us